Waar ik begon

Een ontwerper

Gelukkig wist ik als tiener al waar ik blij van werd: dingen doen en maken in de vorm van sport, tekenen of muziek. Na mijn gymnasiumopleiding koos bijna iedereen voor de universiteit, ik niet: op mijn opleiding Graphic Design aan de kunstacademie in Utrecht zat ik goed. Ik heb mij naast het grafisch ontwerp, in verschillende disciplines ontwikkeld: fotografie, illustratie, animatie, film, muziek en geluid. Na deze opleiding heb ik ruim 10 jaar gewerkt voor mooie uiteenlopende klanten. Ik had geen niche, ik deed verschillend werk voor opdrachtgevers die mij nodig hadden.

Waar ik sta

Een missiegedreven ontwerper

Ik had geen niche. Tot 2021. Toen ik in contact kwam met een creatief bureau dat opdrachten uitvoert voor organisaties die zich inzetten om deze wereld beter, leefbaarder en duurzamer te maken. Ik leefde al wel bewust, en was ook al bezig met duurzaamheid, maar ik stoorde mij ondertussen ook aan hoe weinig ik als individu bijdroeg.

Duurzaamheid kwam ineens nog meer op mijn radar. Ik begon me te realiseren dat ik wél kon bijdragen. Dat ik met mijn vak juist heel veel kan betekenen, door bedrijven met een duurzame missie te helpen meer klanten te bereiken. Zo help ik de planeet een heleboel!

Zodoende was vanaf dat moment heel duidelijk voor wie en waarom ik mijn werk doe: Ik zet mijn grafische skills in om bedrijven met een duurzame missie te helpen meer impact te maken. Om zo bij te dragen aan het gezond houden van onze fantastische planeet.

Waar ik gelukkig van word

Muziek

Mijn hart gaat sneller (in de maat) kloppen van muziek: Op mijn 7de was ik al te vinden in de muziekstudio van mijn vader. Ik speel gitaar en piano en heb in verschillende bandjes gespeeld als drummer en basgitarist. Helaas geen gouden platen of Grammy’s gewonnen, plezier hebben stond hoger op onze lijst. 

Sport

Ik ben een fanatieke sporter: basketbal, boks-, agility-, en circuittrainingen staan bovenaan. Op mijn 19de heb ik 3 maanden in Canada gewoond om non-stop te snowboarden en ik zeg je eerlijk: sportwedstrijden kijken heb ik nooit helemaal begrepen… Sportdocumentaires verslind ik dan wel weer.

Neefje en nichtje

Mijn fantastische neefje Jonathan en allerliefste nichtje Leah voelen als mijn eigen kinderen. Door hen ben ik extra gemotiveerd om mij in te zetten om de planeet gezonder te krijgen en te houden. Uiteraard moet hij voor iedereen gezond blijven, maar stiekem nog een klein beetje extra voor hen!